Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare söker bygglov

/

Drömscenariot är att få öppna en restaurang på Slottstorget redan i april nästa år.
Men då ska allting gå som på räls.
– Jag vill inte ropa hej ännu, säger Johan Näsman.

Annons

Detaljplanen som tillåter en restaurang på Slottstorget har tidigare vunnit laga kraft och nu har kommunen tagit emot en bygglovsansökan.

Det är kocken och krögaren Johan Näsman som vill satsa 6,5 miljoner kronor på en restaurang med 48 platser.

– Jag vill ha ett ställe i stan med husman och à la carte där jag själv kan jobba i köket, säger han.

Han har jobbat i restaurangbranschen i många år och har bland annat varit delägare i värdshuset Faster Ellen i Hagaström. Nu driver han Parken och restaurangen på Gävletravet.

– I dag blir det så stora mängder, det kan handla om 700 rätter per gång. Jag vill börja laga mat i lite mindre skala igen, säger han.

Han tror på läget och räknar med att verksamheten kräver sju–åtta anställa inklusive kockar. Sommartid när uteserveringen håller öppet kan personalstyrkan växa till ett 20-tal anställda.

– I kontraktet med kommunen står att jag måste ha öppet dagligen, åtminstone för lunchservering, säger Johan Näsman.

Hur lång tid kommunen behöver för att ta ställning till bygglovet vet han inte. Men han hoppas på en snabb process som gör att han kan börja bygga i oktober och slå upp portarna framåt vårkanten nästa år.

Är marknaden tillräckligt stor för en restaurang till i Gävle?

– Jag tycker att det mest finns pubar i centrala stan, det här blir ett litet ställe, ungefär som Kalles. Jag har inte bestämt exakt vilken inriktning det ska ha, men det viktigaste är att få tag i bra personal.

Mer läsning

Annons