Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krymt program på tjejdag i Sätra

/
  • Foto:NICKBLACKMONHar pung. Teatergruppen Ung utan pung roade och lockade till eftertanke med sin föreställning Fit for Fight i Sätra i går. Föreställningen skulle varit en del i en tjejdag på Treffen, men på grund av bristande publikintresse blev det bara teater. Resten av dagen fick ställas in.

GÄVLE
Det som skulle blivit en bred tjejdag med fullt av aktiviteter på Treffen i Sätra i går blev bara en teaterföreställning.

Annons
- Det är jättesynd, för tjejer behöver såna här dagar, säger Lotta Nilsson som arrangerade dagen.
Hon tycker att det gått bakåt med jämställdheten de senaste åren och är ledsen att hennes arrangemang inte lyckades locka så många som hon hade hoppats.
- Jag hade en del anmälningar, men det var tjej- och kvinnojourer som anmält sig. I onsdags insåg jag att det inte skulle funka, säger hon.
Det som blev kvar på programmet, som från början omfattade en hel dags aktiviteter blev en föreställning med teatergruppen Ung utan Pung. Som med skämtsamt gravallvar sätter fingret på tjejers utsatthet. Eller "en kurs i bortförklaringar och den svåra konsten att säga nej", som det står i programmet.
- Tjejer tar ingen plats i dag. Det måste de lära sig, säger Lotta Nilsson.
Ett 70-tal besökare hade samlats i aulan i Sätra i går för att se Ung utan Pungs föreställning Fit for Fight.
En liten tröst i sammanhanget var att närmare 20 av dem var killar.
- Det är till och med fyra-fem killar som varit med och planerat den här tjejdagen, säger Lotta Nilsson och låter ändå en smula hoppfull.

Mer läsning

Annons