Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsbäck får ny idrottsanläggning?

GÄVLE
Ge kommunens ridklubbar en central anläggning på Västra Kungsbäck och satsa ordentligt på ett idrottsområde i anslutning till högskolan.

Annons
Det förespråkar nu kultur- och fritidsnämnden i sitt yttrande kring en översiktsplan för området, som tidigare var övningsområde för regementet I 14.
- Det här kanske inte blir verklighet förrän om tio år. Men när det blir det vill vi ha med en idrottsanläggning kompletterad för ridsport. Vi vill flagga för det här. Området ligger vettigt till, förklarar Lars-Göran Ståhl, s-ordförande i nämnden.

På remiss
Kommunstyrelsen har skickat ut ett förslag på remiss som innebär att det 120 hektar stora området delvis ska skyddas och bevaras och delvis användas för tillväxt av högskolan och teknikparken. Men man har även tänkt sig att bygga bostäder och använda en liten del, sex hektar, för idrottsverksamhet.

Stort plus
Just den sistnämnda verksamheten är viktig att betona för kultur- och fritidsnämnden.
De ser närheten till högskolan som ett stort plus eftersom det ger eleverna en bra tillgång till motion och idrott. Det tillför högskolan en del också genom att utbildningarna inom friskvård, idrottsmedicin och idrottslärare får nära till anläggningen. Även gävleborna får nytta av en ny central idrottsanläggning och det är bra för de idrottsföreningar som saknar lokaler, hävdar nämnden.
Något som är nytt i deras yttrande är satsningen på ridsporten. Den hotas nämligen både av planerna på ett utökat Valbo köpcentrum och en utbyggnad av hamnen.
Flera av kommunens ridklubbar kan därmed få ett ökat behov av både ridhus, stallar, ridstigar och beteshagar. Något man skulle få plats med i Västra Kungsbäck.

Ligger långt fram

Lars-Göran Ståhl vill inte säga om en satsning på ridsporten där står emot idén om en ryttarstadium vid Estraden.
- Det är möjligt att om det händer något där så får vi ompröva de här tankarna. Men det här ligger så långt fram, tror han.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons