Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitet och naturlighet på smakfestival

/
  • I morgon startar Gävle smakfestival. Gänget bakom festivalen hoppas på sol, nyfikna besökare och spännande smaker.

En ny matfestival har kommit till stan. Fokus för festivalen är kvalitet, naturliga smaker och närproducerat.
– Vi vill ta till vara på nyfikenheten hos våra besökare, säger Peter Ågren från Valbo Street, en av utställarna.

Annons

Gävle smakfestival startar imorgon på Rådhustorget. Fram tills på lördag kommer ett 20-tal företagare finnas på plats och sälja råvaror och hela måltider. Lokala producenter och kockar från Gävleområdet får chansen att inspirera människor till ett mer kvalitativt tänk kring matlagning och smaker.

Peter Ågren från Valbo Street är en av dem som ligger bakom festivalen i samarbete med Gävle centrum samverkan, Italienska föreningen och Källviksgården med flera. Han vill att Gävleborna ska vara stolta över den närproducerade maten i länet.

Mindre måltider ska säljas för 20-30 kronor styck, så att besökarna inspireras till att smaka på flera olika rätter. Förutom mat så kommer det finnas ponnyridning för barnen, traktoruppvisning och lokala hantverkare på plats.

Mer läsning

Annons