Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misstänkt för brand

GÄVLEPolisen i Gävle har förhört en kvinna som misstänkt för mordbrand i et hyreshus i Stigslund dagen före nyårsafton.

Annons
Trots att hon släpptes efter förhöret är hon fortsatt misstänkt medan polisens utredare undersöker det alibi hon lämnat.
Kvinnan, som är något äldre än den 26-åriga lägenhetsinnehavaren, har tidigare haft en relation med honom. Polisens hypotes är att kvinnan ville hämnas någon påstådd eller verklig oförrätt.
- Det är teorin. Men ännu vet vi inte om den håller, säger Maria Palmeaus Edlund, förundersökningsledare.

Lägenheten rökfylldes
Den anlagda branden mot lägenheten på sjunde våningen i Stigslund kunde mycket väl ha slutat med en övertänd lägenhet och att man tvingats evakuera hela höghuset.
Räddningstjänsten kunde efteråt konstatera att elden var på väg att få fäste i tapeterna inne i lägenheten som var helt rökfylld.
Tack vare en rådig polisaspirant som bor granne kunde skadorna begränsas till framförallt en förstörd dörr. Aspiranten kände röklukt och hämtade omedelbart en hink vatten som han slängde på lågorna. Tillsammans med en vaktmästare släckte de huvuddelen av branden innan räddningstjänsten nådde fram.

Prover ska analyseras
Prover på material från dörren har sänts till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för närmare besked om någon brännbar vätska använts.
Troligen kommer misstanken om mordbrand inte att mildras, eftersom det faktiskt började brinna i en byggnad där det bor ett stort antal människor och det inte kan uteslutas att elden kunde sprida sig.

Ingenting väntas hända i utredningen förrän på tisdag i nästa vecka.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se

Mer läsning

Annons