Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna sparkade sig fri

GÄVLETidigt på fredagsmorgonen blev en ung kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök när hon var på väg hem.Polisen befarar av mannen kan slå till igen.

Annons
- Det han har gjort verkar lite desperat och det finns risk att han kan göra något liknande igen, säger Leif Zackrisson vid Gävlepolisen.
Kvinnan, som är i 18-årsåldern, var på väg hem vid fyratiden på fredagsmorgonen. När hon gick in på Norra Fiskargatan på Öster hörde hon steg bakom sig. Hon vände sig om, men såg inte någon.

En spark i skrevet
När hon fortsatte gå hörde hon åter stegen, men ingen fanns där när hon vände sig om.
Kvinnan blev rädd och började springa. Då blev hon upphunnen av en man som drog ner henne.
Hon lyckades göra sig fri genom att sparka honom i skrevet och springa bort. Men hon hann inte långt förrän mannen åter drog ner henne på marken. Åter sparkade hon honom i skrevet och lyckades den här gången fly till sin lägenhet.
Under måndagen knackade polisen förgäves dörr i området för att få hjälp med vittnesuppgifter. Nu går man i stället ut med mannens signalement för att få hjälp från någon som kan ha sett händelsen eller hört skrik vid den aktuella tidpunkten.
Kvinnan har berättat att mannen är i 20-årsåldern, minst 180 cm lång, har normal kroppsbyggnad och utstående öron. Han har inte svensk utseende.
- Möjligen sydeuropeiskt eller sydamerikanskt, säger Leif Zackrisson.

Mörkt vaxat hår
Mannens mörka och korta hår var stajlat med vax så att det stod upp.
Under den aktuella tidpunkten ska han ha burit stora så kallade hiphop-jeans med en kedja som gick från en framficka till en bakficka med ett broderat rödvitt märke på. Mannen bar även vita gymnastikskor och en mörkblå munkjacka.
När den unga kvinnan gjorde sig fri genom att sparka honom i skrevet skrek han någonting och hon hörde då att han talade svenska med brytning.
- Har någon sett den här personen kan man höra av sig till oss, säger Torbjörn Säfström vid polisen som har telefonnummer 026-655000.

MARIAM NARAGHI
026-159633
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons