Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylig premiär i Gavleån

/
  • De flesta fiskare hade med sig många olika egenhändingt tillverkade flugor.
  • Det var dålig fiskelycka för de fiskare vi träffade längs Gavleån igår.
  • Peter Jonsson hade inte lyckats få någon fångst när GD kom förbi strax före klockan tolv. Då hade han varit på plats i över tre timmar.
  • Andreas Wallin och Pär Dahlgen stod vid Gammelbron och fiskade efter havsöring.– Det blir lite kallt om fötterna, konstaterar Pär Dahlgren.

Igår var det premiär för fisket i den nedersta delen av Gavleån efter några månaders uppehåll. Men fiskelyckan lyste med sin frånvaro när GD besökte de väl påpälsade fiskarna längs ån.

Annons

Trots kylan var det många fiskare som fanns på plats längs Gavleån i går för årets fiskepremiär. Att få upp en havsöring var målet men när GD tog en promenad längs ån vid lunchtid var det dåligt med fiskelycka. Ingen av de fiskare vi träffade hade lyckats få någon fångst. Men de var eniga om att nyårsfisket är en trevlig tradition.

– Det är skönt att få komma ut och kasta av sig lite och träffa folket här, säger Johan Danbrink, som åkt från Ockelbo för att vara med på nyårsdagens fiskepremiär i Gavleån.

Men de flesta fiskarna hade nog inte haft något emot om det varit någon grad varmare. Alla har flera lager med kläder och vattentäta ytterlager på sig. Men det räcker ändå inte helt för att hålla värmen.

– Det blir lite kallt om fötterna, konstaterar Pär Dahlgren som står och fiskar i vattnet vid Gammelbron.

Många av fiskeentusiasterna har ägnat de senaste månaderna då det varit fiskeförbud åt att uppdatera sin flugsamling. I de medhavda ryggsäckarna finns mängder med färggranna flugor, oftast skapade av fiskarna själva.

– Fast hur de ser ut spelar egentligen inte så stor roll, det är mest för vår skull. Det viktiga är att de rör sig bra i vattnet, konstaterar Peter Jonsson, som hade plockat med sig ett hundratal olika flugor till årets fiskepremiär.

Mer läsning

Annons