Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrka varnar för dörrknackare

Missionskyrkan varnar nu allmänheten för att köpa rosor från dörrknackare som säger sig komma från just missionskyrkan. Under onsdagen fick Kaj Revahl höra talas om tre fall i Gävle där en man ville sälja rosor och samla in pengarna till Jugoslavien.

Annons
Två damer köpte rosor, men anade sedan oråd och ringde upp två missionsförsamlingar för att kolla om det var riktigt. En tredje dam sa att hon inte hade pengar hemma, men att mannen kunde komma tillbaka i dag när hon hunnit hämta ut pengar. Kanske är det ännu fler som blivit lurade utan att höra av sig.
Kaj Revahl tycker att det upprörande att mannen använder sig av missionskyrkans namn på det här sättet. De bedriver minsann ingen insamling till Jugoslavien.
Eftersom han inte fick höra om lurendrejaren förrän sent i går eftermiddag har han inte gjort någon polisanmälan. Det sker troligen i dag, säger han.
Mannen som går omkring och säljer rosor verkar vara av utländsk härkomst, enligt de uppgifter som Kaj Revahl har fått. Men om han kommer från Jugoslavien eller inte är oklart.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons