Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läcka slog ut badet

/
  • Vattenläckan som slog ut hela Fjärran Höjder-badets pump och reningsanläggning hade kunnat tvinga badet att hålla stängt i flera veckor.– Men vi har hittat felet och i morgon kommer 80 procent av badet att vara öppet igen, lovade badchefen Bernt Jonsson i går eftermiddag.Foto: Lasse Halvarsson

Ett läckande vattenrör gjorde att Fjärran Höjder-badet tvingades stänga i går.
Vattnet letade sig in i elskåpet och slog ut pumpar och vattenrenare. Men i dag kommer i alla fall 80 procent av badet att vara öppet.
Det lovar badchefen Bernt Jonsson.

Annons

Fjärran Höjder-badet drabbades verkligen av maximal otur i förrgår. Av de hundratals meter vattenledningar som finns i badets källare var det ett rör precis ovanför elskåpet som började läcka. Plötsligt forsade det ut 150 liter i minuten över den mycket känsliga elutrustningen.

– Jag upptäckte vattenläckan av en slump när jag skulle hämta mina verktyg. Då var vattennivån fem centimeter hög i hela källaren, säger Bosse Jansson som jobbar på Gavle Fastigheter AB.

Om tätningen längs med elkablarna som går in i elskåpet fungerat hade inget hänt.

– Men tydligen hade tätningen rest sig, vilket gjorde att vatten sipprade ner över alla säkringar, säger Bernt Jonsson.

Läckaget gjorde att badet tvingades stänga och i går fick Bernt Jonsson i stället dela ut biljetter till konkurrenten Parkbadet i Sandviken till alla som dök upp vid Fjärran Höjder.

– Man måste samarbeta i sådana här lägen. Nästa gång är det de som drabbas och då hjälper de oss, säger Bernt Jonsson.

På förmiddagen var läget spänt. I värsta fall skulle vattenläckan ha tvingat badet att hålla stängt i flera veckor. Men på eftermiddagen hade teknikerna från Gavle Fastighets AB lyckats lokalisera felet.

– Det var ett relä som hade hängt upp sig. Vi har kopplat förbi det nu och hoppas att vi får upp ett nytt från Örebro inom kort, säger Bernt Jonsson.

I dag ska åtminstone 80 procent av Fjärran Höjder att vara tillgängligt för alla som vill bada och simma.

– Vi är försäkrade men självrisken är väldigt dyr. Därför är det jätteskönt att det gick att fixa så här snabbt, säger Bernt Jonsson.

Mer läsning

Annons