Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets moderater vill ge Lundgren ny chans

GÄVLEBo Lundgren får stöd men partiledningen i m får skarp kritik för toppstyrning och en dåligt genomförd valrörelse. Kraven på skattesänkningar sköttes illa och man kom på defensiven.

Annons
- Det gick snett i riket. Något som smittade av sig på oss även om vi fick bättre valresultat än riket i stort, menar länsordförande Patrik Norinder.

Kvar som partiledare
Han och de övriga moderaterna i länet ställer nu hårda krav på ett bättre ledarskap framöver, men ser ändå helst att Bo Lundgren sitter kvar som partiledare.
Han bör få en ny chans att vända på det dåliga resultatet vid senaste riksdagsvalet, tycker Patrik Norinder.
I helgen träffades moderaternas så kallad förbundsråd i Söderhamn, där partivänner från hela länet utvärderade valet och bestämde hur man ska gå vidare inför fredagens extra partistämma. Då ska en ny partistyrelse väljas.
M-företrädarna är skeptiska till flera förslag från valberedningen. Man anser att det är fel att ge fortsatt förtroende åt den vice partiordföranden Chris Heister. Hon bör i stället ersättas av Fredrik Reinfeldt, som är gruppledare i riksdagen.

Fel signaler
Mångmiljardären och finansmannen Gustaf Douglas bör inte få en plats i styrelsen. Det ger helt fel signaler om man satsar på en man från storfinansen när den ekonomiska politiken riktas in på att förbättra för småföretagare, hävdar Patrik Norinder, som gärna stöder ett alternativt namn från småföretagarvärlden om det dyker upp något vid stämman.
Dessutom är det fel att inte låta Åsa Äng-Eriksson från Bollnäs behålla sin plats i styrelsen. Hon behövs som en representant för skogslänen och har mycket kvar att ge, tycker han.
- Vi ska jobba för att hon blir kvar.
Troligen ska man söka stöd även från andra län för att få behålla Åsa Äng-Eriksson.
På fredag inleds extrastämman i Stockholm och representanterna från länet blir Patrik Norinder, Margareta Berg Kjellin, Tommy Boman och Michael Dahlberg.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons