Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets stjärnor på slottet

/
  • Gefle Drängar hälsade välkommen med sång.
  • Ska man ha någonting med sig när man blir inbjuden till slottet? Det tyckte i alla fall några av gästerna.
  • I politikerhörnan trängdes Monica Backlund, Per Svedberg och Sinikka Bohlin.
  • Förra länsrådet Monica Robin Svensson och maken Pelle samtalade med Astrid Dandanell och maken Magnus, vd för Mackmyra Svensk Whisky.
  • De som har en man som sjunger i Gefle Drängar får också vara med. Oddny Johansson Elvestad, Birgit Wennerbo-Eriksson och Elsie Persson har träffat många landshövdingar.
  • Landshövding Barbro Holmberg tog emot gästerna. Sven-Åke Thoresen, kommunstyrelseordförande i Hudiksvall och Gunilla Karlsson var först i kön.
  • Gästerna fick själva förse sig av maten och placera sig där de ville i representationsvåningen.

Landshövding Barbro Holmberg valde trettondagen för den traditionella mottagningen för gäster från hela länet.
180 gäster från hela Gävleborg var inbjudna.

Annons

I representationsvåningen var det redan uppdukat med tallrikar som gästerna själva fick hämta och sedan placera sig där de ville eller där det fanns plats.

Barbro Holmberg själv hälsade på alla gästerna och växlade några ord med var och en innan det var dags att börja mingla.

Gefle Drängar underhöll med sång direkt i entrén och fortsatte sedan under eftermiddagen.

Tanken bakom mottagningen är att personer med olika bakgrund ska kunna träffas och för landshövdingen är det också ett sätt att uppmärksamma personer som på ett eller annat sätt gör en insats för länet. Gästerna representerade kommuner, företag, myndigheter, föreningar, kulturlivet, friluftslivet och turistnäringen.

Företrädaren på landshövdingeposten, Christer Eirefelt, höll sin mottagning på nyårsdagen men trettondagen är Barbro Holmbergs melodi.

Mer läsning

Annons