Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väg till sjukhuset

/
  • Gösta Johansson och Kjell Damberg besökte Teknikhuset för att kolla in planerna på att bygga en tågstation vid sjukhuset. – Jag tycker att det verkar bli lite väl långt att gå från hållplatsen upp till sjukhuset, säger Gösta Johansson.

I går fick Gävleborna ge sin syn på planerna att bygga en tågstation vid sjukhuset.
– Det ser trevligt ut, men det blir långt att gå till sjukhuset från hållplatsen, säger Gösta Johansson.

Annons

Som GD berättade i går har Gävle kommun, Tåg i Bergslagen och landstinget i Gävleborg bett Banverket att utreda om det går att ordna med ett tågstopp i närheten av Gävle sjukhus. De fyra förslag som Banverket har tagit fram visades i går för allmänheten på Teknikparken.

Vid en av montrarna som visade fyra skisser över hur det skulle kunna bli stod Gösta Johansson och Kjell Damberg och tittade intresserat på de olika lösningarna.

– Det är väl bra med en tågstation där. Men jag tycker att det blir lite väl långt att gå från hållplatsen upp till sjukhuset, säger Gösta Johansson.

Han berättar att han har skrivit en insändare i ämnet och att det var bättre förr då det fanns en busshållsplats i närheten av sjukhusentrén.

– Som det är nu så måste ju de gamla som ska till sjukhuset ta sig upp för backen med sina rullatorer, säger kompisen Kjell Damberg.

Han förslår sedan att de skulle kunna ordna med anslutningstrafik från stationen till sjukhuset.

– De borde kunna göra som i Hofors där de ska bygga shuttles på räls som går i luften, säger han.

Ursula Aldergård som bor i Lexe kikade också in för att ta del av informationen om tågstationsplanerna.

– Det är klart att det finns nackdelar för oss som bor i området. Det ligger i sakens natur. Men miljömässigt så är det bra tänkt om det kan få pendlarna att ta tåget istället för bussen, säger hon.

Susann Appelqvist på Banverket fanns på plats för att lyssna på Gävleborna och deras synpunkter. De delade också ut enkäter till besökarna.

– Vi tar till oss alla åsikter och vi kommer att ta med oss dem under beslutsprocessen, säger hon.

Susann Appelqvist påpekar att tågstationsplanerna inte är finansierade ännu. Om Banverket får projektet finansierat kommer en byggstart att ske tidigast år 2010.

Mer läsning

Annons