Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längre semester än planerat

/
  • Annette Larsson och Leif Brännström från Gävle var två av cirka 250 000 turister som blev strandsatta i Thailand när PAD-demonstranter ockuperade flygplatserna Suvarnabhumi och Don Muang.

Semesterresan blev åtta dagar längre än planerat. Men trots problemen att lämna Thailand har Leif Brännström och Annette Larsson fallit för landet.
– Vad är oddsen för att man ska råka ut för en sådan här sak igen? Absolut att vi ska åka dit igen, säger Leif Brännström.

Annons

GD har i flera artiklar berättat om paret Leif Brännström och Annette Larsson från Gävle som blev strandsatta i Thailand när flygplatsen i Bangkok ockuperades av demonstranter.

I går kom de hem till Sverige igen efter att ha spenderat åtta extra dagar i en förort till Bangkok. När GD kommer förbi har paret just varit till mataffären och handlat mat till det tomma kylskåpet. Nu står de och sorterar högen med post.

– Det är nån räkning som blivit missad. Men dottern har kunnat betala de flesta åt oss på banken, säger Annette Larsson.

Samma dotter var den som fick ringa till Annette Larssons arbetsgivare på Gävle kommun och berätta att mamma inte skulle komma tillbaka till jobbet den dag som var planerat.

– Jag jobbar som förskolechef i Andersberg och hade en stand in under semestern så hon fick fortsätta en vecka till, säger Annette Larsson.

Både hon och Leif Brännström, som jobbar som servicechef på ett dokument- och IT-företag, inser att de har en hel del att jobba ikapp de närmaste dagarna.

– Jag hade 300 oöppnade jobbmejl när jag kollade, säger Annette Larsson och ser lite matt ut.

Flygplatsen i Bangkok ockuperades förra tisdagen av demonstranter från oppositionsrörelsen PAD, folkalliansen för demokrati.

Efter nära ett dygns förvirrad väntan på flygplatsen fick Leif Brännström, hans 81-åriga mamma och Annette Larsson plats på ett hotell i en förort till Bangkok.

Thailändska staten stod för rums- och matkostnader och paret har bara beröm att ge till personalen från turistrådet Tourism Authority of Thailand och de hotellanställda. De gjorde allt för att de strandsatta turisterna skulle trivas i väntan på att flygtransporter hem gick att ordna.

Kritiken riktar Leif Brännström och Annette Larsson mot flygbolaget Thai Air och svenska ambassaden.

– När demonstrationerna började fick de som reste med SAS hjälp på flygplatsen mycket snabbare och de flög också ut folk ur landet tidigare. Och vi hade nog trott att vi skulle få bättre hjälp av svenska ambassaden. Jag trodde åtminstone att de skulle åka ut till hotellet och kolla hur vi mådde, säger Annette Larsson.

Mer läsning

Annons