Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länspolismästaren avgår om facket vill

/
  • Arkivbild: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM Möte på torsdag. Länspolismästare Ulf Möller är beredd att avgå - om fackrepresentanterna säger att det finns ett misstroende mot honom.

GÄVLEUnder en radiodebatt på tisdagseftermiddagen sa länspolismästare Ulf Möller att han ska avgå om fackrepresentanterna säger att det finns ett utbrett misstroende mot honom bland deras medlemmar.

Annons
Radiodebatten hölls mellan Möller och en polisreporter från Arbetarbladet.
Under den många gånger hätska debatten sa reportern Tord Westlund bland annat att polismyndigheten lider av allvarliga organisationsproblem, att det finns ett utbrett misstroende mot Ulf Möller och att han fryser ut dem som inte tycker som honom.
På torsdag har länspolismästaren sitt månatliga informationsmöte med fackrepresentanterna. Där ska han fråga dem rakt på sak om det finns ett utbrett missnöje med honom som chef.
- Det är ju inte jag som bestämmer om jag ska avgå, säger han till GD efter debatten. Utan det är en diskussion som jag måste ta med Rikspolisstyrelsen om fackrepresentanterna framför sina medlemmars misstroende.
GD ringde runt till de tre fackrepresentanter som ska delta under informationsmötet.
Maud Flink representerar Statstjänstemannaförbundet, ST. Hon vill inte uttala sig eftersom hon inte hört radiodebatten.
Benny Eriksson representerar Jusek där bland annat Ulf Möller ingår bland en handfull medlemmar. Eriksson säger att han inte känner till att det finns något misstroende mot länspolismästaren.
Leif Landin är representant för Polisförbundet som organiserar ungefär 420 poliser. Han vill inte uttala sig innan han talat med fackstyrelsen.
MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons