Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare tafsade på elev

En 61-årig lärare har dömts för sexuellt ofredande.
Han tog en 13-årig flicka på brösten och döms nu till att böta 7 000 kronor.

Annons

Händelsen utspelade sig i ett klassrum på en högstadieskola i Gävle den 8 oktober 2007. Den 61-årige mannen ska ha böjt sig fram mot flickan och smekt henne från axlarna, ner över brösten och sedan vidare mot midjan.
Efteråt fick flickan svårt att andas. Hon gick till en annan lärare och berättade vad som hänt. Läraren kunde sedan vittna i rätten om att flickan grät hysteriskt när hon skulle förklara vad hon varit med om. Flickan polisanmälde 61-åringen som sedan åtalades för sexuellt ofredande.

Mannen nekade till brott och förklarade att han inte förstod vad flickan pratade om. Han hade endast tagit på hennes axlar och sagt åt henne att sätta sig ned.
Rätten ansåg dock att elevens vittnesmål var trovärdigt och mannen dömdes till 70 dagsböter a 100 kronor. 61-åringen ska också betala 5000 kronor i skadestånd till flickan för kränkningen som hon fått utstå.
61-åringen hade endast jobbat som lärarvikarie i tre dagar på skolan innan han anmäldes. Då upphörde mannens korttidsvikariat med omedelbar verkan. Skolområdeschefen säger att 61-åringen inte har jobbat åt barn- och ungdomsförvaltningen i Gävle sedan dess.

Mer läsning

Annons