Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lediga platser på tekniska linjer

GÄVLE
Elva Gävleelever och tre från Älvkarleby som har behörighet för gymnasiet har fortfarande inte fått erbjudande om någon plats på något nationellt gymnasieprogram.

Annons
Men det finns tomma platser, så chansen är stor att de kommer in till slut.
- Vi håller på med reservintagningen för fullt. Den håller på hela månaden, och det finns fortfarande möjlighet att söka om, säger Karin Carlson, intagningssekreterare på UAN, Utbildning & Arbetsmarknad.

Fler lediga platser
De flesta tomma platserna finns på teknikprogrammet som har elva lediga platser. På teknik-produktion-service finns fyra lediga platser och på barn och fritid finns också två.
Antalet lediga platser kommer att öka de närmaste dagarna när elever som kommit in under reservintagningen tackar nej till de platser de fick först.
Det gäller bland annat de 20 elever som har antagits till John Bauergymnasiet sedan den fristående skolan utökade antalet platser.
- De flesta av dem har säkert accepterat något andrahandsalternativ tidigare som de nu inte behöver, säger Karin Carlsson.
Totalt har 1 274 elever nu tagits in på Gävles gymnasieskolor. 925 av dem har fått sina förstahandsval.
156 elever har hamnat på IV, individuella programmet. Där finns dels de som är behöriga men inte klarar betygskraven till de program de har valt, dels de elever som inte klarade behörighetskraven.
Antalet elever på IV ligger på ungefär samma nivå som tidigare år.

Mer läsning

Annons