Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidermark backar om religiösa förskolor

GäVLE

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Jens Leidermark, s, drar tillbaka förslaget att förbjuda religiösa inslag på fristående förskolor. I nästa vecka ska politikerna i nämnden ta ställning till vilka krav kommunen ska ställa.

Annons
I det ursprungliga förslaget till riktlinjer för att bevilja kommunbidrag till en fristående förskola fanns formuleringen "förskolans verksamhet ska vara religiöst obunden". Men denna formulering är borta i det förslag till beslut som barn- och ungdomsnämndens ledamöter nu har fått inför nästa veckas sammanträde. I stället står det att "verksamheten på förskolan ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar".
- Jag ville ha en målformulering som mer visar vad vi vill i stället för vad vi är emot. Det här innebär att de som ansöker om att få starta en förskola ska visa hur de arbetar med de här värderingarna och sedan får vi göra en bedömning i varje enskilt fall, säger Jens Leidermark, s, som förklaring till den förändrade formuleringen.

Mer läsning

Annons