Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leken slutade med tårar

Mitt under de stojiga mellandagarna på Jungle City Leklandet fastnade två små pojkar i leklabyrinten. Nu ifrågasätter pojkarnas pappa leklandets säkerhet.

Annons

Ett rullgolv bestående av vadderade valsar, vars funktion är att man ska kunna rulla fram över det, blev i måndags en fälla för två små pojkar. De bägge bröderna på fem och sju år hamnade i utrymmet under valsarna och kom inte loss. Genom tips från andra barn fick barnens pappa till slut koll på vad som hänt.

– De kunde inte ta sig ut själva och var panikslagna. Så bristande säkerhet kan det inte få finnas på ett ställe där barn leker. Leklandet verkar sätta vinsten före barnens säkerhet, säger pappan Thomas Norberg.

På Jungle City Leklandet tycker man att kritiken är överdriven och att det egentligen var ett lätt åtgärdat problem. Ägaren Irene Groeneveld medger dock att pojkarna fastnade och att det blev en lite jobbig situation.

– Jag fick loss den ena pojken på tio sekunder. Sedan kom pappan och det blev rörigt och lite panikartat. Det var därför det tog en stund innan han kom loss. Men ingen blev skadad och det är lätt att komma loss om man bara tar det lugnt.

Irene Groeneveld tar dock till sig kritiken och lovar förbättringar av säkerheten.

– Allt är redan mjukt och säkert, men vi ska bygga om så att det blir ännu lättare att ta sig ur om man skulle hamna under valsarna, säger hon.

Mer läsning

Annons