Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekparker försvinner

GÄVLESex av kommunens lekparker kommer att förändras inom det närmaste året. Några kommer att få nya lekredskap medan andra försvinner helt.

Annons
En av de två cirkelformade lekytorna på Odalvägen i Hille blir av med sina lekredskap. Den andra ytan får helt nya redskap avsedda i första hand för yngre barn.
På Södra Åsvägen i Hille byts alla lekredskap mot nya. Även sanden kommer att bytas ut.

Sanden byts ut
Gungställningen i Trollparken, Olsbacka, byts mot en ny. Sanden byts och ny klätterställning sätts upp. Endast en av de två sandytorna får nya redskap i år, resten görs troligen våren 2004.
På Regnbågsgatan i Andersberg och Fredriksdalsvägen i Villastaden tas lekutrustningen bort helt och platserna blir naturmark.
Även lekplatsen på Mjölomvägen i Sätra försvinner. Där kommer lekparken att ersättas av en boulebana. Förändringen ska genomföras under hösten 2003 eller våren 2004.
Någon som är insatt i detaljerna i beslutet gick inte att få tag på under fredagen men David Eldroth, chef på tekniska kontoret, säger så här:
- Det är troligen en kombination av ekonomi, att det finns andra alternativ i närheten, att det inte är så många barn i området och kanske att det är en stor kostnad att ställa i ordning dem.
MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas_gd.se

Mer läsning

Annons