Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lili utmanar "Gladiatorerna"

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM En sån tuffing. Lili Andrè, tvåbarnsmamma, elektronikingenjör och politiskt aktiv i Gävle, finns med bland tolv damer som ska ge

AKTUELL INTERVJUNu är det klart, 32-åriga tvåbarnsmamman Lili André från Gävle utmanar "Gladiatorerna" i höstens TV 4-serie med Gunde Svan och Agneta Sjödin som programledare.

Annons
- Jag gav järnet och blev en av de tolv damerna som klarade den slutliga kvalificeringen, säger en glad och nöjd Lili André.

Hon fixade alltså den tuffa målsättning som sattes upp för ett år sen.
Det var då hon började träna regelbundet och intensivt under Anders Bergströms ledning.

- Det finns väl inte ett enda redskap i Hälsostudion som jag inte nött i det oändliga på, säger hon. Hade jag vetat om i förväg vad jag gav mig in på vete sjutton om jag gjort detta. Desto skönare nu att satsningen gått hem, för detta med att få medverka i "Gladiatorerna" har hela tiden varit moroten.

På fredag bär det av till Tipshallen i Växjö och inspelningen av de sex inledande programmen.
Lili André ingår i tredje gruppen, som går in i matchen mot "Gladiatorerna" klockan elva på lördag.

- Vilka grenarna blir och vilka jag får möta har jag ingen aning om, men klarar jag min uppgift blir det en ny Växjö-resa nästföljande helg, då semifinaler och finalen avgörs. Det blir nästa målsättning, deklarerar Lili optimistiskt.

Närmare tusen personer, män och kvinnor, skickade in intresseanmälan till den kommande TV-omgången. 200 av dessa valdes ut och efter ytterligare ett par "sållningar" återstod inför senaste helgen i Växjö 15 herrar och lika många damer.
Sex av dessa skulle få nöja sig med att bli reserver.

- Tänkte inte ge mig när jag kommit så långt utan gav verkligen allt i de olika grenarna där vi ställdes som arga konkurrenter mot varandra, berättar Lili André. Det var otroligt jobbigt, både fysiskt och psykiskt, men min vilja räcker tydligen långt.

Ingen gästriketjej har tidigare varit med bland utamanarna i "Gladiatorerna".
Däremot har Anna Rosén medverkat på den andra sidan, i rollen som Meduza, och i höst är det Cecilia Söderströms tur att ta sig an utmanarna. Bäddat för ett spännande "Gävle-derby".

- Mitt intresse för den här tävlingen väcktes redan när jag såg den jättehäftiga amerikanska förlagan på teve, förklarar Lili André. Och efter diverse påtryckningar från vänner i min omgivning beslutade jag mig för att göra satsningen.

Styrketränaren Anders Bergström tog sig an en adept med okuvlig vilja, beredd att pressa fram den allra sista svettdroppen.

- Ja, det är enormt hur Lili utvecklat sin fysik på detta år vi tränat tillsammans. Jag är verkligen imponerad, berömmer Anders Bergström, som annars är van vid att hjälpa hockeyspelarna i Brynäs och cirkuseleverna på Vasaskolan.
När han själv inte är ute och kastar slägga förstås...

Lili André är även hon en dam med många järn i elden. Förutom sysslorna med hem och familj (maken Ingemar och barnen Felix, 9, och Victor, 5) jobbar hon politiskt för kristdemokraterna.
Hon är faktiskt andra namn på listan till kommunfullmäktige inför höstens val.

Dessutom har hon nyligen utbildat sig till elektronikingenjör och stannat kvar på Högskolan, nu som anställd.

En kämpe i ordets rätta bemärkelse, som faktiskt hinner koppla av med sång ("helst gospel") och ledarskap på ungdomsläger.

Men hur går det nu med "valrörelsen"när du ska tampas med "Gladiatorerna"?
- Jag tar en sak i taget. Politiken hinner jag börja ta itu med på allvar om några veckor.

Först ska hon ju försöka vända upp och ner på "Gladiatorerna".
Ett resultat som vi får se i rutan längre fram i höst.

STEFAN ANDERSSON

Mer läsning

Annons