Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala designers på Edge

/

Garanterat fritt från röda garntomtar och halmbockar.
Mitt bland alla traditionella julmarknader anordnades i går den alternativa varianten Edge på Kafé Spegeln i Gävle.

Annons

Edge är en marknad där lokala konstnärer och designers får chansen att visa upp och sälja egentillverkade produkter. Det kan vara allt från kläder och smycken till tavlor, stearinljus, mobilfodral eller i stort sett vad som helst som är lite nyskapande och experimentellt.

När marknaden i går arrangerades på Kafé Spegeln var det för sjätte gången i Gävle.

Ett tiotal unga konstnärer och designers fanns på plats, däribland Gävlebon Emily Brandon-Cox som sålde t-shirtar med 80-talschicka retrotryck. Hon och hennes pojkvän Henrik Hedberg hade skapat dem. Trycken föreställde bland andra Madonna och Samantha Fox.

– Jag tillverkar även en del smycken. Det började med att jag tyckte det var bristvara på något som jag gärna ville ha. Nu har jag kommit igång lite grann och hoppas att försäljningen ska gå bra. Jag har planer på att starta upp en internetshop, säger Emily Brandon-Cox.

Gävleborna Matilda Nilsson och Teresa Fyhr ligger bakom marknaden. De tillverkar själva egna produkter och ser ett behov av en plats där unga designers kan nå ut.

– Det är något som jag tidigare saknat i Gävle. Det kan vara svårt att få reda på vilka designers som finns och hur man kommer i kontakt med dem. Här blir de mer synliga, säger Matilda Nilsson.

Lisa Hammar besökte marknaden i går. Hon tyckte att det kändes kul med något som inte är som alla andra julmarknader.

– Jag har hört talas om Edge och tänkte att jag skulle gå hit och titta. Jag målar själv en del tavlor, och virkar och stickar. Kanske kan jag börja sälja här någon gång, sa hon.

I dag, söndag, finns Edge på plats i länsmuseet tillsammans med andra marknadsarrangörer.

Fotnot: Den som är mer nyfiken på Edge kan besöka hemsidan www.myspace.com/edgeingavle

Mer läsning

Annons