Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF-medlemmarna ökar mest

/

Antalet medlemmar i LRF fortsätter att öka och allra mest ökar medlemsantalet i Gävleborgs län, procentuellt sett. Under 2008 fick LRF Gävleborg 108 nya medlemmar.

Annons

På tisdagen samlades lokalavdelningarnas ordförande till en sedan länge inplanerad konferens i Bollnäs. De positiva siffrorna om medlemsantalet gladde deltagarna och allra mest länets ordförande, Jan Thorén.

– Det är verkligen jätteroligt och alla ska känna sig delaktiga, säger han. Vi har haft en positiv utveckling under flera år nu. Förra året fick vi 357 nya medlemmar, sedan var det en del gamla som föll ifrån.

Enligt Jan Thorén beror medlemsökningen i LRF bland annat på ett stärkt förtroende. I medlemsservicen finns mycket hjälp att hämta av ombudsmän och jurister. Ungefär 75 procent av länets medlemmar äger eller brukar skog och åkermark, 15 procent har annan verksamhet, till exempel mjölkproduktion och tio procent är enskilda medlemmar.

LRF i Gävleborg har 33 lokalavdelningar, i hela landet finns 1 156. Förutom lokalavdelningar finns kommungrupper, regionkontor och kontor i Stockholm och Bryssel. Vid utgången av 2008 fanns det 6 074 medlemmar.

Mer läsning

Annons