Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucy lämnades att dö

/

Tiken Lucy, 9 år, lämnades ensam att dö ute i skogen. Obduktionen visar att hon dog av uttorkning och vätskebrist. Över 900 personer har skrivit på en namninsamling som kräver att polisen ska utreda ärendet och att den kvinna som misstänks ha bundit fast Lucy i skogen ska få djurförbud.

Annons

Lucy var en nioårig greyhound som kennelägaren Carina Wallberg i Älvkarleby importerade från Irland. I maj 2007 flyttade Lucy till en kvinna i Ockelbo som åtagit sig att vara fodervärd åt hunden.

– Jag var och hälsade på några gånger och allt verkade fungera. I oktober var jag där och lämnade ett värmetäcke inför vintern. Det var sista gången jag såg Lucy, berättar Carina Wallberg.

I december 2007 hittades Lucy död i skogen utanför Ockelbo. Hon var fastbunden vid en gran och hade lämnats där att dö. Enligt uppgifter till Aftonbladet visade den obduktion som gjordes på Statens veterinärmedicinska anstalt att den troliga dödsorsaken var uttorkning eller vätskebrist. Obduktionen uppges ha visat att hunden kan ha levt i en till två veckor efter att den lämnades i skogen.

– Jag blev förtvivlad och chockad när jag förstod att Lucy hade plågats så. Hon var så mjuk och kärvänlig i sättet att hon troligen inte protesterade när hon blev fastbunden mitt ute i skogen, säger Carina Wallberg.

Hon är övertygad om att det är den kvinna som var fodervärd till Lucy som bundit fast henne i skogen. Kvinnan ljög först och hävdade att hon lämnat hunden till avlivning hos en veterinär.

Lucys öde har upprört många och på internet har det startats en namninsamling som i går kväll hade skrivits under av mer än 900 personer. Namninsamlingen kräver att polisen ska utreda ärendet och att den kvinna som misstänks ha bundit fast Lucy i skogen ska få djurförbud. Kvinnan har i dag en hund.

– Man är inte mänsklig om man gör något sådant här mot en hund, säger Linda Gustavsson, som har startat namninsamlingen.

Det är nu nästan ett år sedan omständigheterna kring Lucys död polisanmäldes. Men hos Gävlepolisen visste man i går inte vad som kommer att hända med fallet.

–  Jag kommer ihåg att vi skickade hunden på obduktion men sen vet jag inte. Ärendet är anmält men kanske inte utrett, sa Lars-Erik Nordin på rättsenheten i Gävle.

Mer läsning

Annons