Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lungsjuk har förståelse för läkarnas avhopp

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERGFörstående. Kurt Westerlund förstår varför läkarna på lungkliniken säger upp sig. Han har varit på avdelningen i fyra månader, och sett vilken stress och press läkare och sjuksköterskor utsätts för. � Ingen har tid att ta hand om patienterna längre, säger han.

GÄVLEI dagrummet på lungkliniken sitter Kurt Westerlund i en rullstol. Han har legat inne i fyra månader och lärt känna de läkare som nu sagt upp sig.

Annons
- Richard han var jäkligt duktig han, det var de andra också. Det här är ju väldigt tragiskt, säger han när han får reda på att de tre läkarna sagt upp sig.

Samtidigt förstår han varför de valt att göra så här.

-De är ju överbelagda nåt så vansinnigt. Det är ju lika med sjuksköterskorna, de stressar sönder sig. Patienter ligger överallt, snart hamnar man väl på toaletten säger Kurt Westerlund och muttrar:

- De har nog flyttat på mig i 20 omgångar. Jag vill ju ha reda på mina egna grejer och inte att någon ska rafsa med dem.

Stressigt
Enligt Kurt Westerlund är det ibland så stressigt på kliniken att sjuksköterskorna glömmer av medicineringen. Ändå tror han inte att uppsägningarna kommer att leda till någon förändring.

-Det är ingen som lyssnar. Inte politikerna heller. Som läkare är det klart att man tröttnar, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons