Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyftet flyttar in i nytt skolhus

/
  • Foto: LASSE HALVARSSON Flyttbestyr. Fyrorna på Lyftet hjälpte på fredagseftermiddagen sin fröken Emma Lindberg att packa upp skolsakerna i sitt nya klassrum.

GÄVLEPå fredagen var Lyftets nya skolhus i Andersberg inflyttningsklart. Lärare, elever och några föräldrar kunde bära bord, böcker och stolar från de tillfälliga lokalerna i det gamla socialkontoret till det nya modulhuset. Där finns klassrum för fyran och fem-sexan samt två grupp- och arbetsrum och kapprum.

Annons
- Det är mycket bättre och finare här, tycker Matilda Mosell i fyran.
Hon och klasskompisarna hjälpte sin lärare Emma Lindberg att packa upp kartonger på eftermiddagen.

Slipper tillfällig lösning
De har sedan terminsstarten varit i de tillfälliga lokalerna intill biblioteket och är nöjda att huset nu står på plats intill det gamla vid Skogshyddan. Matilda Mosell berättar att biblioteket klagat när de haft klassens timme och spelat musik.
- Det var lyhört, säger Emma Lindberg.
Hon berättar att de planerar att bygga ett nytt modulhus varje år för att kunna växa i takt med elevantalet. Skolverket har sagt ja till deras ansökan om att också få ha högstadium.
Någon invigning av de nya klassrummen blir det inte. De räknar med att familj och släktingar kommer när de visar upp sina landskapsarbeten på en turistmässa veckan före jul.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons