Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhälaren kör 300 km/h

/

I 37-åringens hem fanns stöldgods för 725 000 kronor och nu åtalas han för grovt häleri.
Dessutom åtalas han för grovt bokföringsbrott efter att han sålt lyxbilar för 10 miljoner kronor utan att redovisa inkomsterna.

Annons

Åtalet mot den 37-årige mannen kom klockan elva idag. I mannens hem har polisen hittat en mängd stöldgods. Där fanns en Porsche, en Segway, en fyrhjuling, ett kylskåp, en kamera, en Bang & Olufsen stereo, en cykel och en motorcykel. Samtliga föremål är stöldanmälda och det totala värdet är 725 000 kronor. Nu åtalas mannen därför för åtta fall av grovt häleri.

Åklagaren Christer Sammens menar också att 37-åringen har bedrivit en bilförsäljningsverksamhet. Poliserna som utrett fallet har hittat bevis på att mannen har sålt inte mindre än 52 bilar och andra sorters motorfordon de senaste fyra åren.

Eftersom bilaffärerna omsatt 10 miljoner kronor borde mannen ha redovisat sina inkomster och betalats skatt på de förtjänster som han gjort. 37-åringen åtalas därför för grovt bokföringsbrott.

37-åringen nekar dock till brott. I polisförhören har han sagt att han endast har sålt bilar på nätet åt sina bekanta. De har vänt sig till honom eftersom han vet hur man fotograferar bilar och kan presentera dem på auktionshemsidor internet på ett bra sätt.

Han åtalas också för grovt bedrägeri. Enligt åklagaren har han tagit ett banklån på 800 000 under förespeglingen att han haft ett fast jobb och en fast månadsinkomst. Men 37-åringen har i själva verket nolltaxerat i flera år.

37-åringen ska också ha sjukanmält sig från det jobb som han aldrig har haft. Därför åtalas han också för grovt bidragsbrott eftersom han fått Försäkringskassan att betala ut 83 000 kronor i sjukersättning.

Under utredningen av mannens inkomster hittade polisen dessutom 14 filmer i mannens dator. Filmerna visar hur mannen provkört bilar i mycket höga hastigheter. Som snabbast kör han i 310 kilometer i timmen. 37-åringen åtalas därför också för grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons