Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxhälaren ovetande

/

37-åringen gjorde flera bra affärer, men visste inte att det var stöldgods han köpte. Så löd förklaringarna när rättegången om flera grova hälerier inleddes i går.

Annons

37-åringen har stått med på Rikskriminalens Alcatraz-lista där landets 100 mest efterspanade personer finns med.

I tingsrätten berättade han att han köpt saker av bekantas bekanta och på Blocket, men inte reagerat på att något skulle vara konstigt. En Bang & Olufsen-stereo värd 50 000 kronor köpte han för mindre än hälften av en kompis bekant. Serienumret på högtalarna var bortslipat.

– Jag visste inte ens att de har serienummer, sa han.

37-åringen nekade helt till att ha vetat om att allt han köpt eller lånat varit stulet. I stället har det handlat om bra affärer. I flera fall har han också fått kvitton av säljarna, men var de finns nu vet han inte. Polisen har inte hittat dem.

Åklagaren valde också att lägga ner en av åtalspunkterna om ett kylskåp som hittades hos 37-åringen.

En 36-åring var också medåtalad när det gäller den slaktade och stulna Porsche som hittades i ett garage. Enligt 36-åringen plockade han ur motorn på uppdrag av 37-åringen.

Att det var en stulen bil förstod han först senare.

37-åringen å sin sida hävdade att han aldrig sett den bil som hittades i garaget och han hade inte bett 36-åringen om att ta ur motorn. 36-åringens historia är lögn och det skulle bero på en obetald skuld för en båtreparation, totalt 20 000 kronor.

– Han kanske känner sig lurad på pengarna. Det kan kanske vara därför, sa 37-åringen.

Rättegången kommer att pågå i flera dagar. Då ska 37-åringen få berätta om de bilaffärer med en omsättning runt tio miljoner kronor som åklagaren hävdar att han har gjort, men inte bokfört.

Han är också åtalad för att ha kört 300 kilometer i timmen på riksväg 76 mellan Furuvik och Gävle. Enligt åtalet har det gått fort på olika vägar vid 14 tillfällen.

Åtalet innehåller också en punkt om grovt bedrägeri samt grovt bidragsbrott.

Rättegången kommer att avslutas i mitten av januari.

Mer läsning

Annons