Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M-ja till Brysselresa

GÄVLE
Torbjörn Edlund, m, röstade för att tekniska nämnden ska låta sin personalchef Pär Lindberg följa med på personalchefernas resa till Bryssel i slutet av mars.

Annons
Resan kostar totalt 63 000 kronor.
- Eftersom resan redan var beslutad på kommunledningsnivå och vårt beslut i tekniska nämnden bara handlade om 1 200 kronor för vår egen personalchef tillstyrkte jag. När det rör sig om så lite pengar kan man inte ha några direkta synpunkter, säger han.
När GD talade med Torbjörn Edlund före sammanträdet sa han att han inte skulle deltaga i beslutet om personalchefsresan. Under sammanträdet ändrade han sig dock.

Jävig

- I min affärsrörelse har jag kontakt med andra personalchefer i kommunen. Därför tyckte jag att jag kunde betraktas som jävig om beslutet hade gällt hela resan. Men så var det ju inte, säger Torbjörn Edlund.
När tekniska nämnden diskuterade Brysselresan yrkade Rebecca Norrman, fp, på avslag. Det var dock bara folkpartisterna som gick på den linjen, och Rebecca Norrman avstod från att reservera sig.
- Har man besparingskrav på verksamheten tycker jag egentligen att det ska genomsyra hela verksamheten, även resorna. Men eftersom det här beslutet bara rörde en person och jag inte fick stöd av något annan parti tyckte jag inte att det fanns anledning att reservera sig, säger hon.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons