Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anmäld för hustrumisshandel

GÄVLEEn 36-årig man från Gävle har suttit häktad sedan den 8 oktober, misstänkt för att ha misshandlat och hotat sin fru.

Annons
I dag ställs han inför rätta.
Mannen, som enligt hustrun tar anabola steroider, nekar till alla anklagelser. I stället säger han att det är han som utsatts för misshandel.
Det började med att paret gick på en restaurang på lördagskvällen den 5 oktober.
Efteråt berättade kvinnan att hennes man varit grinig hela kvällen utan att hon förstått varför. Själv säger 36-åringen att kvällen började trevligt, men att han inte tyckte om att hon drack vin.
- Jag vet att hon blir argsint när hon dricker alkohol, har han sagt i polisförhör. Hon har temperament, min fru. Jag har inget temperament alls, jag är väldigt lugn av naturen.
Kvinnan har berättat att hennes man i princip aldrig dricker alkohol eftersom han är kroppsbyggare. Själv säger han att han har testat anabola steroider för länge sedan, men slutat med sådant.
Mannen lämnade kvinnan i restaurangen och åkte hem. Hon åt upp sin mat och ringde sedan till en kompis som hon mötte på CH. När kvinnan kom hem på småtimmarna väntade mannen innanför dörren, har hon berättat i polisförhör. Enligt frun slet han in henne direkt i lägenheten och slog henne i huvudet. Sedan misstänks han ha dragit henne till sovrummet där han kastade henne på sängen för att sätta sig på henne och fatta ett struptag.
- Jag ska döda dig, din gris, ska 36-åringen ha sagt innan hustrun svimmade.

Sprang ut
När hon vaknade till sans igen ska han ha misshandlat henne ytterligare, men hon lyckades slita sig loss och springa ut i trapphuset där hon ringde på hos en granne. Ingen öppnade.
Mannen som följt efter föll på knä, började gråta och ska enligt polisförhöret ha bett sin fru att inte ringa till polisen. Hans vädjan ska ha avslutats med ett hot. Om hon kontaktade polisen skulle han peta ut ögonen på henne och skjuta sönder hennes knäskålar. Kvinnan flydde ut genom entrédörren och hittade en taxi som tog henne till polisen.

Tidigare anmälan
Under de drygt två åren som paret varit tillsammans har kvinnan polisanmält honom ytterligare en gång - en anmälan som hon tog tillbaka.
När polisen förhörde den misstänkte hustrumisshandlaren nekade han till alla anklagelser. Hennes blåmärken ska ha uppstått när han motade henne mot dörren.
Märkena på halsen då? undrade polisen.
- Ja, det är någonting som hon ställt till med, hade mannen svarat. Jag ville inte ta upp det här tidigare, men jag har blivit misshandlad av henne under väldigt lång tid. Vad hon hittar på kan jag inte stå för, men jag puttar bort henne om hon slår mig, det gör jag.
Att kvinnan uppsökt kvinnojouren Blåklockan för att bo där under några veckor tillsammans med barnen förklarade mannen med att:
- Hon är väldigt påhittig.

MARIAM NARAGHI
026-159633
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons