Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänkt för mordbrand

/
  • Hoppade. Den 52-årige mannen hoppade från lägenhet där det brann. Han fördes omedelbart till sjukhuset för vård.

GÄVLE
Lägenheten på Parkvägen fick svåra rökskador när det började brinna. Den 52-årige man som har bostaden misstänks för försök till mordbrand.

Annons
Hettan och den kraftiga rökutvecklingen tvingade 52-åringen att hoppa från fönstret på andra våningen. Fallet mildrades av en gräsmatta fyra meter nedanför.
52-åringen fördes omedelbart till länssjukhuset för vård. Enligt rapporter därifrån var han vid medvetande men hade en bruten handled.
Det var vid 10.30-tiden på förmiddagen larmet kom att det brann i lägenheten på Parkvägen nära Urbergsterrassen.
När räddningstjänsten nådde platsen sände man in en rökdykare.
52-åringen hade redan hoppat från fönstret, och ingen annan person befann sig i bostaden.
Det brann i hallen, där flera föremål hade fattat eld, och vardagsrummet. Det var oklart om möblemanget var övertänt.
Räddningstjänsten beskriver släckningsarbetet som relativt okomplicerat. En yngre kvinna i en grannlägenhet var hemma när brandkåren odramatiskt knackade på dörren. Man bedömde att inte fanns behov av en allmän evakuering.
Polisens tekniska undersökning av den misstänkta brottsplatsen kommer inte att göras förrän under onsdagen. Ändå fanns sådana omständigheter direkt efter branden att misstankar om brott riktades mot 52-åringen.
Bo Sköld, som tog beslutet att inleda förundersökning, vill inte närmare redogöra för sina skäl. Inte heller dagåklagaren Christer Sammens vill redogöra för eventuella fynd på brandplatsen eller andra omständigheter som orsakade misstankarna.
Att misstanken är försök till mordbrand beror på att elden startade i bostadshus där andra människor kunde ha skadats eller i värsta fall omkommit.
Enligt uppgift skulle 52-åringen stanna på sjukhuset över natten för observation.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons