Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misstänkt för nytt hemfridsbrott

GÄVLEDen 30-årige man som bröt sig in och överföll Görel Forsling i hennes hem i Sätra i somras släpptes ur fängelset för drygt tre veckor sedan. Nu är han anhållen misstänkt för ett liknande brott i samma bostadsområde. Den här gången ska han ha krossat ett fönster med en spade för att ta sig in i en lägenhet.

Annons
- Jag känner verkligen med dem som drabbats. Sådant här ska inte få hända, säger Görel Forsling.
I slutet av juli i år var hon med om en mardrömslik händelse. Mitt i natten blev hon attackerad av en knivbeväpnad man som tagit sig in i hennes bostad.
Efter en lång kamp lyckades hon avväpna mannen och fick hjälp av grannarna att larma polisen.
Görel Forsling menar att hon blev utsatt för ett våldtäktsförsök.

Fängelsestraff
I tingsrätten blev mannen dömd till fyra månaders fängelse för grovt hemfridsbrott plus utvisning i fem år efter avtjänat straff. Domen överklagades till hovrätten som upphävde utvisningsdomen men förlängde fängelsestraffet.
Under häktningsförhandlingen uppgav mannen själv att han var psykiskt sjuk och att han var kraftigt berusad när han begick hemfridsbrottet.
I början på december gick strafftiden ut. Tio timmar efter frisläppandet träffade Görel Forsling honom i Sätra.
- Jag skrek rakt ut. Det räckte att jag skulle se honom för att få panik, säger hon.
Hon mår fortfarande dåligt av den fruktansvärda upplevelsen. Sedan hon blev utsatt för brottet har hon försett ytterdörren med låskåpa och altandörren med ett ordentligt lås.
Den 30-åriga mannens släktingar bor fortfarande granne med Görel Forsling. Som en följd av händelsen i somras gjordes en överenskommelse om att mannen inte ska få hälsa på dem i Sätra.

Avtal skrevs
Avtalet skrevs under av hyresgästföreningen, hyresvärden Gavlegårdarna och mannens farbror.
Om de nya misstankarna mot 30-åringen visar sig stämma har avtalet uppenbarligen brutits. Men Görel Forsling är osäker på om en vräkning löser några problem.
- Jag vill kunna bo tryggt utan att behöva vara rädd. Men det är inte farbrodern och hans familj som är orsaken till att jag inte kan göra det, säger hon.
Gefle Dagblad har sökt åklagare Micael Dahlberg och Gavlegårdarnas distrikschef Anders Bäckström för en kommentar.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons