Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man överfölls hemma i bostaden

GÄVLE
En 31-årig man överfölls, bakbands och pistolhotades i sitt hem på Nygatan i Gävle natten mot måndagen.

Annons
Två maskerade, pistolbeväpnade män bröt sig vid fyratiden på morgonen in hos honom och krävde att han "skulle ta fram pengarna".
Mannen fick även ett knivhugg i huvudet av en av rånarna innan de försvann.
- Man kan spekulera i om de tagit fel på person. Han har vad vi vet inga tillgångar, och är inte känd av oss sedan tidigare. Man kan verkligen fundera på vad det här är, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.
Polisen fick larmet ungefär kvart i fyra på måndagsmorgonen. Det var en privatperson som ringde och berättade att hans vän utsatts för något konstigt i sitt hem.
Polisen åkte till adressen på Nygatan och träffade på 31-åringen som blödde ur ett jack i huvudet.
Han berättade hur två personer med rånarluvor angripit honom när han sov, och att de fört honom till badrummet där de tejpade hans händer och mun innan de började misshandla honom. De två rånarna krävde att få hans pengar, men han bedyrade att han inte hade några.

Till sjukhus
Efter en stund tycks rånarna ha gett upp och lämnat lägenheten. 31-åringen tog sig då loss och ringde en bekant, som i sin tur larmade polisen.
31-åringen fördes till sjukhuset där man sydde ihop såret i hans huvud.
Vid ett första förhör uppgav mannen att han inte har några fiender och inte har en aning om varför han blev angripen.
Ännu konstigare blir rånet eftersom 31-åringens plånbok och mobiltelefon låg kvar i lägenheten, fullt synliga för rånarna som ändå inte tog dem.
31-åringen har inte kunnat lämna något vidare signalement på rånarna, de beskrivs som omkring 175 centimeter långa. En av dem hade beige rånarluva och sportkläder, den andre en svart rånarluva och jeans.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons