Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man rånades i svarttaxi

GÄVLE En 45-årig gävlebo har anmält att han blivit rånad av en förare i en svarttaxibil tidigt på lördagsmorgonen.

Annons
Mannen hade tillsammans med sina arbetskamrater varit ute och ätit. När klockan började närma sig tre på lördagsmorgonen skulle han gå hem till Sätra. Plötsligt dyker en svarttaxi upp och erbjuder körning. Den berusade mannen hoppar in i bilen och färden går mot Sätra. Men föraren ville att mannen skulle betala för bensin. Föraren fick då de pengar mannen hade kvar. Trots det krävde föraren att mannen skulle betala bensinen som skulle tankas vid Statoil i Sätra. Först vägrade mannen, men gick till slut med på det.

Sedan fortsatte färden, men inte mot mannens bostad utan på helt andra vägar. Plötsligt stannade föraren sin bil och knuffade ut mannen och krävde att han skulle få kontokortet. Mannen vägrade, men när föraren slet upp ett vapenliknande föremål och knuffade omkull mannen släppte han kortet.
Föraren och bilen försvann och efter ett tag kunde den berusade mannen ta sig ut till Hedesundavägen där han fick stopp på en riktig taxi. På polisstationen gjorde mannen anmälan. Polisen har under lördagen sökt den rånade mannen, men utan att lyckas.
Enligt anmälan ska svarttaxiföraren vara i 40-årsåldern och av utländskt härkomst. Bilen beskrevs som ett mindre fordon och svart eller mörkblå till färgen.

Jörgen Larsson
026-27 75 96
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons