Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man tog porrbilder på styvdotter

GÄVLESenast Gefle Dagblad skrev om en misstänkt pedofil som åtalas för övergrepp var i går.

Annons
Nu åtalas ytterligare en man som bland annat har erkänt att han tagit porrbilder på sin minderåriga styvdotter.
Åklagaren kommer att yrka på ett långt fängelsestraff för den 42-årige gävlebon.
- Det rör sig om åtta till tio års fängelse, säger åklagare Birgitta Fernlund.
Enligt åklagaren var flickan ungefär sex år då den 42-årige styvpappan började utnyttja henne. Övergreppen och de många våldtäkterna ska ha skett upprepade gånger under flera år i flickans eget hem. Bland annat misstänks mannen för att ha fotograferat flera av övergreppen. Polisen har hittat 72 barnporrbilder i mannens dator och digitalkamera. De flesta bilderna hade han laddat hem från Internet.
Under häktningsförhandlingen i början på oktober erkände mannen att han tagit porrbilder på sin styvdotter - men inte fler än sju eller åtta stycken. Han erkände även att han gjort närmanden mot flickan. Men han ville inte betrakta dem som våldtäkter, utan som grovt sexuellt utnyttjande.
Åklagaren har valt att rubricera de misstänkta samlagen som grova våldtäkter med motiveringen att ett samlag med en liten flicka är en våldtäkt - oavsett om hon gör motstånd eller inte.
Mannen åtalas även för att ha misshandlat sin styvdotter flera gånger sedan hon var sex år gammal. Han misstänks bland annat för att ha dragit henne i håret och slagit henne i huvudet.
Under häktningsförhandlingen nekade mannen till misshandelsanklagelserna.

MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons