Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa saknade inspiration

/
  • Foto: NICK BLACKMON Färggranna frukter på sotsvart smide presenterades av Erik Persas smedja från Kumla.

GÄVLE
Den som ville få tips om trenderna inom heminredning och plocka idéer blev nog besviken på inredningsmässan på Gefle mässhall. Massage, kolor och snus hör knappast hemma i inredningssammanhang.

Annons
Det var en strid ström av besökare som letat sig till inredningsmässan Hem Ljuva Hem. De möttes av huvudbonader, badtunnor och godis utanför entrén.

Väl inne i mässhallarna visades bland annat massagekuddar, sängbottnar, vintillverkning, kakel, kastruller, fönster, symaskiner, fläktfilter och en hel del vackert julpynt i montrarna.
Inredningstipsen uteblev. De fiffiga lösningarna likaså. Men en trend kunde Niklas Bergström dela med sig av. Han är krukmakare från Gränsfors blomkruksfabrik i Hälsingland och satt under mässan och drejade lergökar.
- Alla vill ha större och större krukor och blåare och blåare. Men det blir också mer och mer terrakotta.
Niklas Bergström berättade också att fler och fler planterar
i krukor, både utomhus och inomhus. Han borde veta eftersom han är fjärde generationens krukmakare i företaget som startade 1883. Krukfabriken satsar också en hel del på traditionella fat och kärl.

- Formarna har följt med i företaget men periodvis har de legat i källaren. Men nu växer intresset för allt gammalt och folk renoverar gamla hus.
Men annars var det som sagt tunt med uppslagen och många gick besvikna och utan inspiration från mässan.

MONIQA SWÄLAS

Mer läsning

Annons