Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matens ursprung avgör inte lunchvalet

/
  • Sofie Kallström och hennes kompis Frida Råbom, 21 respektive 22 år, tycker att det är viktigast att maten smakar gott.
  • Daniel Oliversson, 18 år, säger även han att han inte funderar över huruvida maten är lokal eller inte.
  • – Huvudsaken är att det smakar. Priset spelar väl kanske en liten roll också. Något annat bryr jag mig inte om, säger Stig Viklund.

– Det som styr är vad jag är sugen på just för tillfället. Jag tänker faktiskt inte på var maten kommer ifrån, säger Sofie Kallström.

Ingen av de lunchätare som Gefle Dagblad pratade med funderar över om var maten på deras tallrikar kommer ifrån.

Annons

Sofie Kallström och hennes kompis Frida Råbom, 21 respektive 22 år, har båda valt pasta med kyckling och curry.

– Det var gott. Och det är det viktiga för mig, säger Frida.

Vid ett annat bord sitter Stig Viklund, 70 år, från Söderhamn. På hans tallrik finns pannbiff med lök och potatis.

– Jag har inte hunnit smaka än, men det ser gott ut. Jag tänker aldrig på var råvarorna kommer ifrån utan väljer det jag känner för, det kan vara väldigt olika. Huvudsaken är att det smakar. Priset spelar väl kanske en liten roll också. Något annat bryr jag mig inte om, säger Stig Viklund.

Daniel Oliversson, 18 år, säger även han att han inte funderar över huruvida maten är lokal eller inte.

– Vad jag väljer beror väl på en blandning av olika faktorer, men råvarans ursprung är inte en av dem. Jag vill äta gott bara.

Mer läsning

Annons