Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maxi Ica söker sällskap i Hemlingby

GÄVLE
Ica gör ytterligare en satsning på att göra södra Hemlingby till ett alternativ till Valbo köpcentrum. Bredvid Maxi Ica bygger Ica:s fastighetsbolag en ny byggnad för Barnens hus, som flyttar in i september. Ytterligare ett nybygge i området kan bli av inom kort.

Annons
- Vi har möjlighet att få in ytterligare två grannar, säger Anders Olsson, projektchef på Ica Fastigheter.
I går diskuterades utbyggnadsplaner med ytterligare två hyresgäster i området. Besked om etableringarna räknar Anders Olsson att komma med senare i vår.
När Ica beslutade att satsa på den stora Maxi Ica-butiken fanns det redan planer på att få fler företag till området, inte för att bli ett andra stort köpcentrum, utan för att kunna vara ett alternativ till Valbo.
- Vi tycker att det är fel att Gävleborna ska behöva åka dit för att storhandla.
- Både miljömässigt och privatekonomiskt tycker vi att det är bättra att var lite närmare där folk bor, säger Anders Olsson.
När beslutet om Maxi Ica togs skaffade sig Ica rätten att köpa ytterligare två tomter i området. Det är på en av dem som Ica Fastigheter nu bygger en butik på 1 800 kvadratmeter för Barnens hus.
I och med nybygget kommer också kommunen att förbättra trafiklösningen i området. I avtalet med Ica har kommunen förbundit sig att bygga en rondell i området, som ska lösa en del av trafikproblemen.
- Vi kommer väl igång med det efter semestrarna, säger Lennart Emretsson på tekniska kontoret.
Maxi Ica, med en total yta på nästan 10 000 kvadratmeter var en stor satsning för Ica, en satsning som gick trögt till att börja med.
- Det är alltid svårt när man ska etablera en ny handelsplats, säger Bo Berglund, etableringsdirektör på Ica.
- Nu rullar det på väldigt bra, och det går helt enligt våra kalkyler.
- När vi nu får in nya aktörer innebär det ytterligare ett lyft.

SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman_gd.se

Mer läsning

Annons