Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MC på bakhjulet kraschade

GÄVLE
Uppvisningen på bakhjulet för att stila för några damer blev inte den mc-föraren hade tänkt sig. Han kom alldeles för nära en bil och tvingades bromsa.

Annons
Detta gick inte bättre än att motorcykeln plötsligt hade framhjulet i asfalten och bakhjulet i luften. Maskinen stötte ihop med bilen och föraren hamnade på gatan.

Smet iväg
Mannen hade ingen som helst lust att komma i kontakt med polisen. Eller att invänta ambulans för transport till sjukhuset. Mannen sågs haltande skynda sig iväg från olycksplatsen.
Uppvisningen skedde utanför Systembolaget på Södra Kungsgatan vid 17.40-tiden på torsdagen.
Vittnen uppgav för polisen att de uppskattat motorcykelns hastighet till 80 km/tim. Även om det var en överdrift står det klart att det handlade om en kraftig fartöverträdelse. Södra Kungsgatan ingår nämligen i den 30-begränsning som gäller i centrum.

Vanlig syn
Just denna del av Södra Kungsgatan är populär bland motorcyklister som brukar visa upp sina färdigheter i bakhjulskörning.
- Dessvärre är det förmodligen inte den sista olyckan av det här slaget vi får uppleva, säger man på polishåll.
Bilen och motorcykeln fick mindre skador av sammanstötningen.
Motorcykeln ägs av en 32-årig gävlebo, en beskrivning som stämmer ganska väl med den polisen fick av vittnen som såg föraren lämna olycksplatsen.
Polisen har tagit motorcykeln i beslag. Olyckan är rapporterad som grov vårdslöshet i trafik.
OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons