Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med ett svisch viner de förbi

GÄVLEDe susar fram i en ruggig hastighet på Gävles gator. Kurvtagningen är precis och risken att tappa greppet och ramla, med sönderskrapade knän som följd, är stor.

Annons
I går eftermiddag inleddes den sista deltävlingen, av fyra, i sverigecupen på inlines, vid en avspärrad del av Nygatan. Ett flertal ungdomar, seniorer och veteraner från hela landet tävlar i olika klasser under helgen för att kora slutsegrarna i cupen.
Trots ett fantastiskt sommarväder och fina förhållanden på den bana som man märkt ut, så fattades publiken. Speakern uppmanade nästan att man skulle åka till det betydligt mer besökta Friidrotts-SM på Gavlestadion och hämta folk.
GD fick ett snack med gävletjejerna Emma Vallgren och Anna Hånell, som tävlade i damer junior respektive damer senior för Hagaströms SK. Inlinesåkningen är relativt nytt för dem båda, som egentligen tävlar i skridskoåkning.
- Det här är mer ett komplement till skridskoåkningen. Grunden är densamma men det är ändå annorlunda, konstaterade Anna Hånell, som har en tredjeplats på SM i skridsko på meritlistan.
Hon och Emma Vallgren var med och tävlade enbart för att det var på hemmaplan och de har inte deltagit i de tre tidigare deltävlingarna i Malmö, Örebro och Göteborg.
Förutom dom deltog även Johanna Östlund och Camila Larsson från Hagaströms SK.
GD passade på att se hur det gick för Anna Hånell när hon var med i damseniorernas final på 500 meter. Där ställdes hon mot betydligt mer rutinerade inlinesåkare, men var ändå väldigt nära att knipa en silverplats. Bara några tiotal meter från målet var hon tvungen att släppa tjejen på andra platsen.
Under lördagen avgjordes 500-metersloppen i de olika klasserna, liksom de som gick över 3 000 meter. Under söndagen går loppen på 1 000 och 10 000 meter.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons