Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicin för själen

/
  • Det blir full fart på dansgolvet när Janet Lindberg från Hofors och Björn Wallin från Gävle buggar loss. Dans är som medicin för själen, tycker Janet.Det dansas som aldrig förr i Storvik. De flesta som kommer hit är dansfantaster som inte bryr sig ett dugg om dansbandsmusiken är ute eller inne för tillfället.

Glädje, närhet, motion – och bra musik! Inget går upp mot en kväll på dansgolvet, tycker Janet Lindberg och Björn Wallin.
– Det här är medicin för själen, säger Janet.

Annons

När det är dans i Parkhallen i Storvik kommer folk från när och fjärran för att få svänga sina lurviga.

Många är inbitna dansfantaster.

– Jag åker på dans minst en gång i veckan, på sommaren blir det flera gånger i veckan, säger Björn Wallin, medan han pustar ut efter en intensiv bugg med Janet Lindberg.

Björn från Gävle och Janet från Hofors har strålat samman i kväll i Storvik av en enda orsak: De älskar traditionell pardans.

– Dansen ger så mycket. Man träffar nya människor, man får motion, man får dansa till bra musik, säger Janet.

Den här kvällen är det Hedins, ett band från Ängelholm, som står för dansmusiken. De är mycket bra, tycker både Janet och Björn.

– Det är mycket för dem jag kommit hit i kväll. De bjuder på sig själva, säger Janet.

– Det är viktigt att det är ett bra band. Det blir mycket roligare att dansa då, säger Björn.

Ungefär 300 besökare brukar det komma till danskvällarna i Storvik. Om det är något extra populärt band kan det bli uppemot 500. Janet Lindberg och Björn Wallin trivs i Parkhallen, möjligen med undantag av det nylagda golvet.

– Det är för halt, tycker de.

Mer läsning

Annons