Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellandagsrean redan i gång

/
  • När juldagsmorgon glimmar ska vi till rean gå. 76 personer stod i kö till Onoff när dörren öppnades för årets reastart.
  • När juldagsmorgon glimmar ska vi till rean gå. 76 personer stod i kö till OnOff när dörren öppnades för årets reastart.En platt-tv! Jens Bengtsson och Georg Tunell stod nästan längst fram i kön och hoppades hitta den tv de ville ha.
  • Josefin Dahlberg, 15 år, fick sin julklappsdator klockan tio på juldagsmorgonen av Monica Mattsson.
  • Helge Suders fyndade en tv på väg till Jämtland.

Årets mellandagsrea tjuvstartade redan på juldagen.
Jens Bengtsson stod näst längst fram i kön vid Onoff med ett speciellt mål i sikte.
– En platt-TV. Samsungs, sa han.

Annons

– Men man vet ju aldrig hur många de har. Det kanske bara finns en, sa han och tittade på paret framför i kön som var på jakt efter samma fynd-TV.

– Nej, man har ju råkat ut för att det som funnits i annonserna "varit slut" direkt när rean börjat, sa Georg Tunell, som bara var med för att hjälpa till och bära.

– Då är det bara att köa i morgon också, sa Jens Bengtsson, samtidigt som dörrarna slogs upp och hela kön på 75 personer snabbt försvann in i butiken.

Valbo Köpcentrum har stängt på juldagen i år liksom tidigare, liksom de flesta butikerna i centrum. Där börjar inte rean förrän på Annandagen som vanligt.

Men några av elektronikkedjorna valde att reastarta tidigare. Det var bra, tyckte Monica Mattsson och Josefin Dahlberg, 15 år, som kom ut från El-Giganten med en dator i famnen.

– Det var bra att det är öppet i dag. Josefin önskade sig en dator i julklapp och nu har vi hittat en laptop som hon ville ha. På det här sättet behövde hon inte vänta ända till Annandagen. Och jag sparade 2000 kronor, sa Monica Mattsson.

Helge och Karin Suders uppskattade också den tidiga reastarten.

– Vi är på väg till Jämtland och behöver en liten TV till stugan där och nu hann vi köpa den, säger Helge Suders.

– Vi har firat jul med en dotter här på julafton och ska vi fira med en annan dotter på juldagen, men hann köpa teven ändå. Det var ju bra, sa Karin Suders.

 

Mer läsning

Annons