Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till misshandlade kvinnor

/
  • Arkivbild Mer pengar. Lotta Fridholm på kvinnojouren Blåklockan är glad. De två kommande åren kommer verksamheten att få nästan 100 000 kronor mer i bidrag per år.

GÄVLEKvinnojouren Blåklockan i Gävle får nära 100 000 kronor mer per år att röra sig med.- Det är jättekul, säger ordförande Lotta Fridholm.

Annons
Enligt det nya samarbetsavtalet med socialnämnden och hälso- och sjukvårdsnämnden för de kommande två åren höjs ersättningen till totalt 865 000 kronor per år.
- Förhoppningsvis handlar det om att de tycker att det vi gör är bra, säger Lotta Fridholm.
Den höjda summan leder dock inte till att Blåklockan, som hjälper misshandlade och utnyttjade kvinnor och deras barn, kan utvidga sin verksamhet.
- Vi kommer att kunna upprätthålla den verksamhet vi har. Hade vi inte fått mer pengar hade vi tvingats se över vad vi kan dra in på.
Enligt Lotta Fridholm kommer ansvaret för barnverksamheten dessutom att flyttas över på kommunen.
- Vi känner ingen prestige att vi på Blåklockan måste hålla i den biten. Vem som gör det är inte det viktiga, bara att det blir gjort.
Redan i dag har socialtjänsten en gruppverksamhet för barn som har en mamma eller pappa som missbrukar eller har en psykisk sjukdom.
ANNA HÖGLUND

Mer läsning

Annons