Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messing vill bli en bra lagledare

/
  • ARKIVBILD Ny s-ledare i Gävle. Ulrica Messing som valdes till ordförande i arbetarekommunen anser att grunden är att alla ska ha tillgång till en likvärdig omsorg, vård och skola.

GÄVLE
Ulrica Messing lovar att lägga mycket energi på uppdraget som ordförande i arbetarekommunen. Hon vill satsa på att bli en bra lagledare som kan få fler att vilja göra mer.

Annons
Eftersom hon inte direkt kommer att kunna sitta på partiexpeditionen dagligen så gäller det att kunna delegera till den övriga styrelsen.
- Jag ser möjligheter att mer kontinuerligt göra saker hemifrån. Men arbetarekommunen förväntar sig inte att jag ska sköta det dagliga ledarskapet, säger hon.

Enda kandidaten

I går var det dagen efter det årsmöte där hon slutligen var den enda kandidaten kvar. Jimmy Rödlund valde att hoppa av redan på måndagskvällen och Hans Wahlström gav upp under tisdagskvällen, när hans stöd verkade vara för svagt.
Nu får den biträdande näringsministern ett styvt jobb att ena en splittrad sosserörelse och få alla delar att gå åt samma håll. Hon är lockad av den utmaningen och säger att siktet är inställt på valet 2006.
- Då ska vi visa gävleborna att socialdemokraterna är det parti som bäst kan klara välfärden, menar hon.
Nu är det viktigaste att man kan leva upp till den verksamhetsplan som årsmötet antog i tisdags. Socialdemokraterna ska bland annat göras synliga och tydliga i de olika stadsdelarna.
Hon vill inte riktigt svara på frågan om hon kan tänka sig en utförsäljning av Gävle Energi. Något som i så fall skulle vara en omprövning av det tidigare beslutet i arbetarekommunen.
Det finns poänger att äga gemensamt, säger hon. I övrigt hänvisar hon till en ny regeringsproposition om energin i landet och menar att den blir intressant.
Hon tycker inte att man ska införa alternativa driftsformer inom omsorgen enbart för att spara pengar. Om det handlar om personalkooperativ för att få en bättre verksamhet så är det en annan sak.
- Grunden är att alla ska ha tillgång till en likvärdig omsorg, vård och skola, konstaterar hon.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons