Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messing vill ena sargat s i Gävle

GÄVLE
Infrastrukturminister Ulrica Messing kan bli den som får uppdraget att ena det sargade socialdemokratiska partiet i Gävle.

Annons
Hon är själv beredd att ställa upp och flera partiorganisationer har föreslagit henne som ordförande i arbetarekommunen inför årsmötet i mars.
- Att det är många som har frågat mig har naturligtvis bidragit, säger Ulrica Messing, som skulle känna sig hedrad att leda länets största arbetarekommun.
Men hon medger också att det är läget i den lokala partiorganisationen som gör att hon ställer upp som kandidat.
Hon har fått förfrågningar tidigare men avböjt.

Hårda stridigheter
Arbetarekommunen har skakats av hårda politiska strider, inte minst när Helene Åkerlind och Ann Hedbom plockades bort från sina ordförandeuppdrag i tunga nämnder i kommunen.
- Det har påverkat mig, precis som alla andra. Vi har haft en turbulens och det har tärt på alla, säger Ulrica Messing, som inte vill kommentera hur den striden har hanterats i arbetarekommunen.
Men att det ska vara högt i tak i den socialdemokratiska partiorganisationen tycker hon är självklart.
- Det ska vara riktigt högt i tak, men man måste också respektera den demokratiska processen, säger Ulrica Messing.
- När ett beslut är fattat i demokratisk ordning måste man respektera det, även om man inte gillar beslutet själv.

Bekymmersamt läge
Hennes egen bedömning är att läget i partiet efter de uppslitande striderna är bekymmersamt. Många har tappat lusten att arbeta politiskt och hon ser själv den blivande ordförandens främsta uppgift att gjuta mod i de förtroendevalda.
- Om vi vinner val på bekostnad av att vi förlorar lust och engagemang i partiet så har vi inte vunnit mycket, säger Ulrica Messing.
Att få tid över till ett tungt politiskt uppdrag på hemmaplan tror hon inte heller ska bli något problem. Om hon blir vald till ordförande räknar hon med att lägga mindre tid på uppdragen i partidistriktet i stället.
Som GD berättat tidigare finns det andra kandidater till ordförandeposten. Den tidigare transportbasen Hans Wahlström har föreslagits av flera s-föreningar, liksom Jimmy Rödlund. Hur tungt de namnen väger gentemot en infrastrukturminister avgörs på arbetarekommunens årsmöte i mars.


Sven-Olof
Ekman
026-15 96 42 svenolof.ekman_gd.se

Mer läsning

Annons