Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minimaxrus i toppenväder

GÄVLE
Årets minirus avgjordes på lördagen i perfekt väder med mål och start i Regementsparken.

Annons
Gefle IF har arrangerat barnens eget motionslopp i drygt tio år nu. Årets upplaga blev aningen större än fjolårets med ungefär 1 400 deltagare. Men det fattades ändå ungefär 300 deltagare för att nå rekord i deltagare.

Efteranmälningar
Efteranmälningarna var fler än vanligt år. Det kan arrangörerna alldeles säkert tacka det utmärkta vädret för.
Gräsmattorna i Regementsparken lyste välkomnande gröna. Många föräldrar och andra anhöriga satt i solgasset och väntade på att deras telningar skulle få sitt lopp avklarat.
Det är femte gången ruset arrangerats med start och mål på samma plats som Vårruset, tjejernas eget lopp i slutet av maj.
Ruset har arrangerats sedan början av 1990-talet blev snabbt väldigt populärt. Till slut blev det för trångt i Boulognerskogen. Och problemen med föräldrar som blockerade målområdet var stora. Alltför många ville ha bästa platsen för att kunna fotografera sin telning på väg in i mål.
Det är därför hela upploppet i Minimaxruset är inhägnat av höga staket. Kravallstaket är väl att ta i men ändå ger den effektiva inhägnaden en sådan förnimmelse.

Två kilometer
Första heatet var på två kilometer och sprangs av pojkar. Mattias Hall, son till tävlingschefen, sprängde målsnöret först efter att ha sprungit förbi John Dahlgren på upploppet.
Vinnartiden var 6.37. Det gick alltså undan ordentligt. Trea blev Johans lillebror Erik Dahlgren. Alla tre tävlar för Gefle IF.
Inte alla deltagande barn hade så fasligt bråttom. Många tog det ganska lugnt. I ett motionslopp är det inte tiden som är det viktiga.

Nyttig motion
Det är att komma ut och få nyttig motion. Och det får man oavsett om det tar sju eller fjorton minuter att komma i mål.
Det fanns också en pojk- och en flickklass som avverkade en kilometer. Femte klassen var gemensam för barn med föräldrar.

OLLE HILDINGSON
026-15 96 38
olle.hildingson_gd.se

Mer läsning

Annons