Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad vågade inte komma till rätten

58-åringen är åtalad för att ha misshandlat sin sambo.
Kvinnan vågade inte komma till rätten och vittna eftersom han hotat att slå ihjäl henne.
I går häktades mannen för övergrepp i rättssak.

Annons

Den 58-årige mannen är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo under en mycket lång tid. Polisens utredning ledde till att han åtalades för flera fall av misshandel, alternativt grov kvinnofridskränkning. När rättegången mot mannen skulle gå av stapeln i Gävle tingsrätt i torsdags satte sig 58-åringen på de tilltalades bänk.

Men på den motsatta sidan där hans sambo egentligen skulle sitta bredvid åklagaren gapade en stol tom. Åklagaren beslutade därför att kvinnan skulle hämtas av polisen så att rättegången kunde genom- föras. Polisen hittade kvinnan i hemmet men hon var då mycket berusad.

När hon dök upp i rättssalen frågade åklagaren hur det kom sig att hon druckit alkohol nr hon viste att hon skulle vittna. Kvinnan svarade att hon druckit eftersom hon var rädd för mannen. Han hade hotat att slå ihjäl henne om hon dök upp i rättssalen och berättade om hur han slagit henne.

När åklagaren fick höra orsaken till att kvinnan inte dykt upp självmant beslöt han på stående fot att 58-åringen skulle anhållas för övergrepp i rättssak. I går häktades mannen i Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för att ha hotat kvinnan. Åtal ska vara väckt om två veckor.

Mer läsning

Annons