Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade fyra - döms till samhällstjänst

GÄVLEEn 40-årig man som under en och samma kväll i februari misshandlade fyra kvinnor ska betala sammanlagt 52 000 kronor i skadestånd till dem.

Annons
Det hela började med att nio tjejkompisar gick hem till en av dem efter en krogkväll. Med sig hade de en tionde person, den 40-årige mannen. Alla antog att mannen var bekant med någon i gruppen och sa inte ifrån när han följde med in i lägenheten i centrala Gävle.
Det var inte förrän han tog av sig byxorna och strumporna och hoppade ner i en säng som kvinnorna blev fundersamma. När sanningen kom fram uppmanade de honom att gå och föste ut honom ur lägenheten. När en av kvinnorna lyckats mota ut honom i trapphuset var han så uppretad att han tryckte upp henne mot väggen. När kompisarna kom till hennes undsättning blev flera av dem misshandlade. En av dem blev så illa slagen att hon svimmade.
Den 40-årige gävlebon har själv berättat att han uppfattat att han blivit uppbjuden i lägenheten, och att han tolkade detta som ett löfte om sex. Därför tog han av sig kläderna och hoppade ner i en av sängarna. När kvinnorna sedan ville fösa iväg honom blev han väldigt förvånad. Enligt 40-åringen hindrade kvinnorna honom att få med sig skor och jacka, det var därför de skadades.
Enligt tingsrätten har 40-åringen gjort sig skyldig till misshandel som skulle kunna ge sex månaders fängelse. Men eftersom han aldrig straffats tidigare, och eftersom misshandeln enligt tingsrätten är följden av "en kombination av olyckliga omständigheter", döms han till samhällstjänst och böter.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons