Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt åldringsrånare fast

GÄVLE
I går greps den misstänkte åldringsrånaren på Brynäs.
Mannen är en 21-årig flykting som saknar fast adress i Gävle.

Annons
Han greps på Brynäs i går eftermiddag, enligt uppgift av civilklädda poliser och anhölls senare skäligen misstänkt för grov stöld och misshandel.
- Han blev hämtad på en adress på Brynäs klockan 14.25, och åklagaren anhöll honom strax därefter, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.
21-åringen har varit identifierad av polisen i ungefär en vecka, men de har inte kunnat hitta honom. Mannen ska utvisas ur Sverige, och har därför hållit sig gömd på olika adresser i Gävle.

Spelat vilsen
Efter flera dagars intensiv spaning med civilklädda poliser på Brynäs lyckades man alltså få fast den misstänkte mannen i går.
Mannen misstänks för närmare 20 stölder och stöldförsök riktade mot äldre människor främst på Brynäs. Han har gått runt och känt på dörrar och smitit in där det varit upplåst.
Om han blivit upptäckt under sina besök har han spelat förvirrad och vilsen och frågat efter "Daniel".
Vid ett tillfälle, när en person försökte hålla fast honom och larma polisen, har han blivit våldsam och slagits, därför är han även misstänkt för misshandel.
Mannen misstänks för att ha stulit över 10 000-tals kronor i kontanter, och en del smycken och värdesaker. Dessutom har tjuvens framfart skapat en stor otrygghet bland många äldre ensamma människor.
Förhoppningsvis leder gripandet av 21-åringen i går till att de fräcka stölderna hos äldre upphör.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons