Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt knarkkurir greps i Andersberg

GÄVLE
I fredagskväll greps en misstänkt knarkkurir i Andersberg. När polisen genomsökte 21-åringens bil hittade man ett kilo hasch. Knarket låg gömt under ett framsäte.

Annons
Partiet hade som mest varit värt 100 000 kronor i missbrukarledet.
På måndagen häktade Gävle tingsrätt 21-åringen som misstänkt för grova narkotikabrott begångna mellan juni 2002 och gripandet på fredagen.
- Vi har haft ögonen på honom en längre tid, säger Leif Berglund, spaningschef vid Hudiksvallspolisen.
Enligt vad åklagare och polis misstänker är det från Stockholm till just Hudiksvall som narkotikatrafiken har skett. 21-åringen är för närvarande bosatt i Stockholm men kommer från Hudiksvall.
Det finns inga säkra uppgifter om vad 21-åringen hade för ärende i Andersberg. Utom att gripandet skedde just där vill ingen avslöja eventuella indikationer på att 21-åringen tänkte leverera haschpartiet till köpare i Gävle.
- Det vet vi inte än, säger Leif Berglund.
Själv säger 21-åringen i polisförhör att han inte ens hittar i Andersberg eller Gävle.
Trots att Hudiksvallspolisen har begränsade resurser är det den och inte länsnarkotikaroteln i Gävle som håller i utredningen.
- Det är en fråga om att prioritera, säger Leif Berglund, som inte vill gå in på om ytterligare gripanden planeras, eller om dessa i så fall ska ske i Gävle.
Hittills har 21-åringen kommit med få erkännanden. Men han medger att han transporterade det hasch som hittades i fredags.
Åtal mot 21-åringen ska väckas senast den 24 februari.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons