Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt Konsum-rånare gripen

GÄVLEI går vid 13-tiden grep polisen den andre mannen som misstänks för rånet mot Konsum vid Södermalmstorg den 23 september.

Annons
Den 28-årige mannen, som varit anhållen i sin frånvaro, greps i en sommarbostad i Jämtland. Han är hemmahörande i Östersund.
Enligt polisens förundersökningsledare, Torbjörn Säfström, misstänks 28-åringen vara den som genomförde själva rånet genom att smyga in i butikens lager och komma ut till stängningsdags. Han misstänks ha tvingat en butiksanställd med knytnävsslag och hot att att öppna kassaskåpet. Hur mycket pengar rånaren kom över vill polisen inte säga.

Del av rånbytet
I fredags häktades en 21-årig Kungälvsbo, misstänkt för delaktighet i rånet. Enligt polisen hade han cirka en tredjedel av rånbytet i sitt bagage när han greps av polisen.
- Misstankarna mot 28-åringen har växt fram efter förhör med den häktade, säger Torbjörn Säfström.
Polisen tror inte att de båda männen känner varandra sedan tidigare. Bekantskapen knöts eftersom de råkade bo på samma hotell i Gävle. Där misstänks de ha planerat rånet. Vilket hotell det rör sig om vill polisen inte säga.

Han var där
Den häktade 21-åringen har erkänt att han befann sig i butiken vid tidpunkten för rånet. Han har inte erkänt delaktighet i brottet.
När GD talade med Torbjörn Säfström i går vid 16-tiden hade Östersundsbon bara erkänt att han var i Gävle vid den aktuella tidpunkten. Men han nekade till att ha varit i butiken.
MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons